Table of contents
Share Post

Livet efter en skilsmässa kompliceras ofta av brist på pengar, särskilt om familjen har barn, och ex -husbandet inte ger materiell hjälp. Hur man klarar sig i en sådan situation?

Vid hantering av pengar är det viktigt att lära dig en enkel princip: du måste minska utgifterna och öka inkomsten. Detta är det enda sättet att komma ut ur pengarna som många kvinnor misslyckas efter en skilsmässa. Jag vet att detta är mycket svårt, du har ingen styrka. Men här är tricket: så snart du planerar kommer situationen – åtminstone till nivån på "Jag har tillräckligt med pengar, och ingen behöver låna" – kommer att öka avsevärt. Och du kan spendera dem på trevligare saker.

Steg nr 1: Sluta bygga skulder

Om du kom in i ett monetärt hål, kasta bort den metaforiska spaden, begrava dig inte ännu djupare. Det är omöjligt att hantera skulder om de ökar. Om du använder kreditkort, ta dem in i skåpet och inte få det på flera månader. Varje dag under vilken mängden skulder inte växer, tar dig till ljuset i slutet av tunneln. Om du kategoriskt saknar pengar för att nå slutet av månaden, använd det andra steget.

Steg nr 2: Planera även de minsta utgifterna

Ja, det stämmer, till och med helt öre. Det låter inte så trevligt, särskilt om du lätt hade råd med en manikyr eller ett spontant köp av en handväska. Men detta kommer att rädda dig och möjligen gör det möjligt för dig att snabbt återgå till tiderna för "trevliga utgifter".

En allvarlig strategi för budgetplanering kan förändra ditt liv. Problem med ekonomi uppstår i synnerhet på grund av missförstånd hur mycket pengar vi har och hur många av dem det tar. Om det verkar som om du är väl representerad av dina inkomster och utgifter, men du har aldrig målat budgeten till ett öre, vet du ingenting om din ekonomiska situation.

Det finns många gratis applikationer som hjälper till att spåra utgifter. Om du är obekväm att använda dem, få en anteckningsbok, ord eller excel -fil. Skriv först ner alla inkomster, även de mest obetydliga. Lämna inte inte ens det minsta mottagandet av pengar. Skriv ner vilka datum de anger. Efter det kan du ta på dig utgifter.

https://www.diveazur.com/vra-nattliga-allierade/

Obligatoriska månatliga betalningar, mat, kläder, kollektivtrafik eller gaskostnader bör planeras specifikt enligt poäng. Hur mycket kostar ett rör med tandkräm, brödbröd? Hur mycket du måste betala för en ny tandborste och hur ofta du planerar att ändra det? Detaljer den schemalagda budgeten gör att du kan se när och vad du kan spara på.

Steg nr 3: Bli av med skuld före barn

Jag kände mig så skyldig att jag försökte mitt bästa för att göra ändringar med oändliga utgifter för barns önskningar och nyanser. Men efter allt mina lutor gick för att betala för lån och skulder för en regnig dag, kunde jag äntligen sluta. Upprepa min väg är inte nödvändig. Det viktigaste är att veta: enorma utgifter för barn kommer inte att lösa problemet. Du kommer inte att må bättre tack vare detta och barnen också.

Kom ihåg: Ju mer stabil din ekonomiska situation blir, desto mindre stress upplever du. Ju mindre stress, desto lyckligare barn. Och ju lyckligare barnen, desto lättare kommer det att vara för dig att njuta av varandras samhälle, istället för att spendera enorma mängder på underhållningsparker, köpcentra och dyra leksaker som inte glädjer barn så mycket som det verkar för oss.

Om du är outhärdlig för att uttala frasen: "Vi har inga pengar för detta", ersätt det med: "Nu passar det inte in i vår budget i en månad"

Jag fick på något sätt reda på att istället för att gå till vattenparken ville min äldsta dotter dansa. Du vet vad hon gjorde? Jag fick ett jobb som assistent i dansstudion, och hon fick en stor rabatt på träning.

Inför en situation där vi inte har råd med något letar mina döttrar och jag efter möjliga lösningar tillsammans. Och om du är outhärdlig för att uttala frasen: "Vi har inga pengar för detta", ersätt med: "Nu passar det inte in i vår budget i en månad". Det verkar som om skillnaden inte är så stor, men detta distraherar uppmärksamheten från den negativa aspekten och påminner dig och barn om de redan är medvetna om att du kommer till vissa ekonomiska ändamål.

Steg nr 4: Öka inkomsten

"Det är lätt att säga," tänkte du, efter att ha läst den här artikeln. Naturligtvis har alla olika situationer, aktivitetsområden, utbildning och antalet barn. Allt detta är verkligen viktigt. Oavsett vilken position du är nu, måste du fatta svåra beslut: att överge något önskat eller gå med på något mindre bekvämt. Eller ganska obekväm – till exempel, bär ett barn till en fri cirkel till den andra änden av staden, eftersom du inte har råd med muggar bredvid huset. Men ett sådant val står varje dag före var och en. Vi kan bara fortsätta från vad vi har just nu. Och efter att ha noggrant analyserat situationen kan du förstå att du inte tjänar tillräckligt.

Vid någon tidpunkt insåg jag att jag inte kunde bo med två barn för en assistentlön. Så efter att ha vägt alla för- och nackdelar. Fick ett intyg om avancerad utbildning, och jag var uppvuxen på plats. Jag var tvungen att ta ett lån för utbildning. Lyckligtvis var det möjligt att göra detta genom arbetsgivaren, så beloppet visade sig inte vara himmelhög. Jag betalar fortfarande denna skuld, men jag försöker göra det så snabbt som möjligt och spendera alla "extra" pengar på det. Jag skulle aldrig veta om denna möjlighet om jag inte hade ställt en fråga på jobbet.

Var inte rädd för att be och be om hjälp. Ofta är möjligheterna på ett utökat armavstånd.

kpis

Stay in the loop

Subscribe to our free newsletter.

Related Articles